Viszály

2022.06.09. 14:09

Összeverekedett két család Békésen, lövések is dördültek

Két család konfliktusa miatt intézkedtek a rendőrök csütörtökön délelőtt Békés egyik Mezőberény felé eső külső utcájában.

Csütörtök kora délután is tartott a helyszínelés /Fotó: BMH/

Frissítés (18:33)

A rendőrség csütörtökön délután azt közölte, két család konfliktusa miatt intézkedtek csütörtök délelőtt Békésen, a Vadvirág utcában. Az egyik családból két férfi és egy nő megjelent a haragosaik házánál. Kerti szerszámok voltak náluk, azokkal fenyegetőztek, majd a szóváltás tettlegességig fajult, és egyikük egy gáz- és riasztó fegyverrel több lövést adott le. A lövések nem találtak el senkit, a szerszámok okoztak a másik család két tagjának sérülést. A két férfit és a nőt a rendőrök őrizetbe vették. A Békési Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt rendelt el nyomozást és a rendőrök vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a történtekben.

Korábban írtuk

Az egyik családból két férfi és egy nő megjelent a haragosaik házánál. Kerti szerszámok voltak náluk, azokkal fenyegetőztek, illetve egyikük egy gáz- és riasztó fegyverrel több lövést adott le. A lövések nem találtak el senkit, a szerszámok okoztak a másik család két tagjának az elsődleges információk szerint könnyű sérülést. A két férfit és a nőt a rendőrök előállították és vizsgálják a történtek körülményeit. A Békési Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt rendelt el nyomozást.

Két egymástól független helyi információforrásunk arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a konfliktus még szerdán este két asszony között kezdődhetett. Nem teljesen egyértelmű, hogy mi okozta a nézeteltérést, de helyben úgy tudják, hogy talán a háttérben egyfajta pénzügyi elszámolás közötti különbség állhatott. A két, egymás melletti utcában élő család talán ugyanazon a helyen dolgozhatott, de nem ugyanakkora fizetséget kaptak a munkájukért.

A vita mindenesetre csütörtökön reggel is folytatódott, akkor már két fiatalember szólalkozott össze, majd a családok többi érintett tagja is csatlakozott a szócsatához, ami azután veszekedésig és verekedésig fajult, amelynek során az említett kerti szerszámok is előkerülhettek. Úgy tudjuk, hogy volt olyan utcában élő, aki korábban igyekezett csitítani és jobb belátásra bírni a feleket, végül nem járt sikerrel.

Csütörtökön kora délután, amikor az érintett utcában jártunk, már alapvető nyugalom fogadott minket az összecsapás helyszínén. Az érintett utca elején egy kordont húztak fel, mintegy három háznyi szélességben, a helyszínelés még zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában