Katasztrófavédelem

2022.05.20. 11:02

Több alkalommal riasztották Békés megye tűzoltóit csütörtökön

Tűzesethez, műszaki mentéshez és kidőlt fához hívták csütörtökön a Békés megyei tűzoltókat.

beol.hu

/Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu/

A bekes.katasztrofavedelem.hu beszámolója szerint egy melléképület gyulladt ki csütörtök délután Nagybánhegyesen, a Medgyesi utcában. A főépülettel egybekötött nyolcvan négyzetméteres mezőgazdasági gépek tárolására szolgáló melléképület teljes terjedelmében égett, melyről a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a főépületre már nem terjedt át. Az esethez riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat támogatásával, három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az egység kiérkezését megelőzően egy helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó a tűzzel érintett részről több gázpalackot kimenekített és segített a tulajdonosnak az értékmentésben, valamint áramtalanította az épületet a beavatkozás biztonsága érdekében. A tűz következtében a melléképület kétharmad teljesen kiéget, a maradék egyharmadának pedig a tetőszerkezete károsodott, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy melléképület gyulladt ki Nagybánhegyesen /Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu/

Megdőlt egy kiszáradt nyárfa csütörtök délután Kevermes külterületén, egy állattartó telepen. A fa veszélyeztette a közeli épületeket, valamint a telep elektromos fővezetékét. Az esethez riasztott gyulai és orosházi hivatásos tűzoltók láncfűrész és emelőkosaras jármű segítségével a fát eltávolították, majd a területet megtisztították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Megdőlt egy kiszáradt nyárfa Kevermes külterületén /Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu/

Egy műszaki hibás motorvonatból szivárgott az üzemanyag csütörtök este, a füzesgyarmati vasútállomáson. Az esethez riasztott helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók a tűzveszélyes folyadékot védősugár fedezete mellett egy tartályba lefejtették, majd a szabadba került üzemanyagot felitató anyaggal eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, a vonat utasainak a továbbutazásról a vasúttársaság gondoskodott.

Egy autószállító tehergépkocsi és két személygépkocsi karambolozott csütörtök délben Békéscsabán, a Dobozi úton. A három járműben összesen hárman utaztak, közülük egy járművezető a baleset következtében autójába szorult a másik két sofőr a balesetben nem szenvedett sérüléseket. Az esethez riasztott helyi és mezőberényi hivatásos tűzoltók feszítővágó eszköz segítségével a beszorult sofőrt kiemelték és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, majd a járműveket áramtalanították. 

Az esetről ITT írtunk bővebben.

Egy lakóépület szobájában csaptak fel a lángok csütörtök délelőtt Békéscsabán, az Orosházi úton. Az esethez riasztott békéscsabai és mezőberényi hivatásos tűzoltók a tűzoltás megkezdésével egy időben kimenekítettek az épületből egy füstmérgezést és égési sérüléseket szenvedett idős hölgyet, majd két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották.

Az esetről mi is beszámoltunk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában