Vádemelés

2022.05.22. 09:19

Közérdekű munkára ítélhetik a nyugdíjast kifosztó békési párost

Egy 77 éves idős nőt károsított meg egy 26 éves békési férfi és egy 26 éves békési nő. Az elkövetők ellen vádat emelt a Békési Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Beol.hu

Illusztráció: Shutterstock

A férfi és a nő január 17-én, a délelőtti órákban Békésen, a Széchenyi téren sétálgattak, amikor felfigyeltek a járdán kerékpárját lassan toló, gerincbetegsége miatt nehézkesen haladó, 77 éves idős asszonyra. A szorult anyagi helyzetben voltak, így elhatározták, hogy a mozgásában korlátozott idős nőtől értékeket fognak megszerezni. Amikor az idős asszony bement egy üzletbe, a férfi és a nő a bolt előtt megvárták. A hölgy az üzletből kilépve a kerékpárjához ment és a vásárolt termékeket, a pénztárcáit, személyes iratait és egyéb használati tárgyait tartalmazó nylon szatyrát a kerékpárja kormányára akasztotta. 

Ekkor odalépett hozzá a 26 éves nő és azért, hogy elterelje a figyelmét, cigarettát kért tőle. Eközben a 26 éves férfi hátulról odalopózott, leakasztotta a szatyrot a kerékpárjának kormányáról és elszaladt vele, ezt látva társa is futásnak eredt. 

A szatyorban 60 ezer forint készpénz volt és pár apróság néhány ezer forint értékben, illetőleg az idős nő személyes iratai. A rendőrség az elkövetőket még aznap elfogta és 8 ezer forint híján lefoglalta tőlük az ellopott értékeket, amelyeket visszaadtak a tulajdonosának, illetőleg a nyomozás során a nő megtérítette a még fennmaradó kárt is, így az okozott kár teljes egészében megtérült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában