Kék hírek

2022.04.15. 17:13

Saját ismerőseit is átverte a mezőberényi, mobilos csaló

Nagyobb kárt okozó folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 34 éves büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen, aki telefonvásárlás kapcsán csapta be több ismerősét és az egyik mobilszolgáltatót is.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi 2018 végén – 2019 elején azzal kereste meg több ismerősét, hogy segítsenek neki mobiltelefonhoz jutni: vegyenek a saját nevükre, de az ő részére készülékeket – különös figyelemmel arra is, hogy az ismerősök már rendelkeztek korábbi előfizetéssel az egyik mobilszolgáltatónál, így visszatérő ügyfélként kedvezményre voltak jogosultak – oly módon, hogy a telefonok vételárának részleteit a terhelt fogja fizetni - olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Három ismerős 5 db készüléket is vett a férfi részére. Két további ismerősét a férfi azzal kereste meg, hogy kedvezményes telefon- és televízió előfizetést ajánlott a számukra; ez a két személy új előfizetés és készülék vásárlásának szándéka nélkül, abban a tudatban ment el a terhelttel a szolgáltató egyik békéscsabai üzletében, hogy kedvezőbb előfizetésre fog váltani, de végül ezek a személyek is telefont vásároltak a terhelt részére, összesen további 4 db-ot. 

A mezőberényi férfi a készülékeket ismeretlen személyeknek értékesítette és a törlesztőrészleteket – az ismerőseinek tett ígéretek ellenére – nem fizette, ezzel összesen több mint másfél millió forint kárt okozott a mobilszolgáltató társaság részére.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet végrehajtandó börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg az okozott kár erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben. 

Arra tekintettel, hogy a férfi a bűncselekményt a vele szemben más ügyben, szintén csalás bűntette és más bűncselekmény miatt kiszabott 1 év időtartamú, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje el ezen felfüggesztett büntetés végrehajtását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában