Bántalmazás

2022.03.24. 07:00

Összeverte, majd hazugságra akarta rábírni áldozatát egy mezőhegyesi férfi

Büntetőügyben elkövetett hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 38 éves, a bűncselekmény elkövetésekor büntetlen előéletű mezőhegyesi férfi ellen.

beol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A férfi korábban, 2020. november 8-án Mezőhegyesen, az utcán bántalmazott egy másik helyi férfit, tarkón ütötte, illetőleg két alkalommal ököllel arcon ütötte, amely miatt a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt büntetőeljárást indított. A sértett férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló állkapocscsont-törést szenvedett és kórházba került. A terhelt 2020. november 10-én délelőtt három alkalommal felhívta a kórházban fekvő sértettet, és a beszélgetések során bocsánatot kért tőle, illetőleg kinyilvánította, hogy nem szeretné, ha a történtek miatt a sértett vele szemben feljelentést tenne. A terhelt a beszélgetések során a sértett férfit arra próbálta rávenni, hogy a kórházban, illetve a rendőrség előtt a bántalmazást tagadja el és valótlanul mondja azt, hogy „elesett a kerékpárral”, sérülései ebből származnak. Ennek érdekében azt is megígérte a sértettnek, hogy ha nem tesz feljelentést, illetve őt mentő, valótlan vallomást tesz, akkor munkát és pénzt is ad neki. Bár a sértett a bántalmazás következményeként tartott a terhelttől, közölte, hogy a történtekről nem fog hazudni, és az eljárás során a valóságnak megfelelő vallomásokat tett. A Battonyai Járásbíróság a 2021. november 15-én jogerőre emelkedett büntetővégzésével a terheltet bűnösnek mondta ki súlyos testi sértés bűntettében, ezért őt 1 évi időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában