Vádemelés

2022.02.19. 13:52

Kriptovalutával csaptak be egy békéscsabai férfit

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 29 éves büntetlen előéletű miskolci illetőségű, de budapesti tartózkodási helyű férfival szemben, aki kriptovalutával csapott be egy békéscsabai férfit.

Illusztráció: Shutterstock

A terhelt az egyik ismerőskereső közösségi oldal egy zárt csoportjában régi papírpénz adásvételével összefüggésben került kapcsolatba a békéscsabai férfival; több ügyletet is kötöttek, amely során a terhelt a vételárat – megállapodásuknak megfelelően – covernot nevű kriptovalutában rendezte a sértett felé. Ilyen előzmények után a terhelt felajánlotta a sértettnek, hogy covernot kriptovalutát értékesít a számára, mégpedig 100 ezer forint megfizetése esetén 1000 covernot kriptovalutát tud adni, amibe a sértett bele is egyezett. A terhelt megtévesztette a békéscsabai férfit, mivel nem állt szándékában a kriptovaluta megszerzése és a sértett részére történő megküldése, arra lehetősége sem volt. Miután a sértett átutalta a pénzt a terhelt élettársának bankszámlájára, a terhelt a kriptovaluát nem küldte el a számára és valótlan kifogásokat hozott fel annak érdekében, hogy a megtévesztését fenntartsa és a felelősségre vonást elodázza. 

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében közérdekű munka büntetésre ítélje, és kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában