Kék hírek

2022.01.05. 08:58

Vádat emeltek a marihuánát birtokló magyarbánhegyesi férfi ellen

Közérdekű munkára ítélhetik azt a 32 éves büntetett előéletű magyarbánhegyesi férfit, aki ellen kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség.

beol.hu

Fotó: shutterstock.com

A férfi még 2017. október 01-e és 2018. április 30-a között kéthetente legalább egy alkalommal vásárolt kábítószernek minősülő marihuánát egy gyulai férfitól. A kábítószer értékesítésére Gyula és Békéscsaba városok belterületén – főként a vasútállomásokon – került sor - olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A férfival szemben 2019. október 15-én rendőri intézkedést foganatosítottak, a tőle levett vizeletmintából szintén a marihuána hatóanyaga volt kimutatható. Arra nézve is adat merült fel a nyomozás során, hogy a férfi 2020 októbere és 2021 májusa között havonta legalább egy alkalommal Szegeden vásárolt marihuánát egy szegedi férfitól.

A Gyulai Járási Ügyészség előbb az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről döntött, azaz az eljárást – legalább 6 hónapig tartó folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson való részvétel igazolása céljából – 1 év időtartamra felfüggesztette. 

A terhelt az elterelő kezelést befejezte, azonban őt a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egy másik büntetőügyben a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama alatt gyanúsítottként vonta felelősségre kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt, amelyre tekintettel a járási ügyészség a büntetőeljárás folytatását rendelte el és vádat emelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában