Kék hírek

2022.01.19. 09:00

Nem zárta be a gyomaendrődi tulajdonos a kaput, idős nőre támadtak a kiszökött pitbullok

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 20 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi nő ellen, akinek mulasztása miatt súlyosan megsérült egy idős asszony.

beol.hu

Fotó: Szegedi István

A fiatal nő és élettársa a vádbeli időben gyomaendrődi lakóhelyükön, a családi ház udvarán tartottak két pitbull fajtájú kutyát, egy kant és egy nőstényt. 2021. február 19-én, a reggeli órákban a nő úgy távozott otthonából, hogy figyelmetlenségből – a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztva – nem zárta be a kaput és a kutyák a gazdáik tudta nélkül kiszöktek az utcára. 12 óra előtt nem sokkal egy utcában lakó 73 éves asszony a telke mögötti füves területre lépett, hogy az ott élettelenül heverő tyúkjait összeszedje, de ekkor a két kutya megtámadta. A percekig tartó kutyatámadás közben a két kutya több alkalommal megharapta a sértett lábszárát, combját és karját többrendbeli 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést okozva a számára. A kutyatámadásnak az vetett véget, hogy a sértett tulajdonát képező kistestű kutya kiszaladt az udvarról a gazdájához, így a két kutya elengedte a sértettet, és a másik állatra támadtak. A sértett eközben bemenekült az udvarára és a szomszédasszonyától segítséget kért; az általa hívott mentők a békéscsabai kórházba szállították az idős nőt. Az elszenvedett sérülésekkel összefüggésben a sértettnél súlyos egészségromlás is kialakult.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a mulasztását beismerő nőt az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 110.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – olvasható a Békés Megyei Főügyészség szerdai sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában