Kék hírek

2022.01.03. 21:11

Engem egy csicska őrmester ne igazoltasson! Vádat emeltek a rendőrautó ablakát kitörő kunágotai férfi ellen

Garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 25 éves büntetett előéletű kunágotai illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben, aki kitörte egy rendőrautó ablakát.

beol.hu

Shutterstock illusztráció

A férfi még 2020. szeptember 06-án a kora hajnali órákban Gyulán, az autóbusz-pályaudvaron ittas állapotban a nadrágszíjját a jobb öklére tekerte, majd a kezével több alkalommal a levegőbe bokszolt - olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

 A rendőrjárőrök észlelték a férfi viselkedését, ezért intézkedés alá vonták, de a terhelt nem volt hajlandó elmondani a nevét és a lakcímét, és a vele szemben intézkedő rendőrjárőröknek folyamatosan olyan kijelentést tett, hogy „őt egy csicska őrmester ne igazoltassa!”. 

Eközben még egy rendőrjárőr is a helyszínre érkezett, így már négy rendőrnek kellett a férfival szemben intézkednie, de a terhelt továbbra sem tett eleget a rendőri felszólításoknak, nem igazolta a személyazonosságát, nem működött együtt a rendőrjárőrökkel, hanem egyre agresszívabb kifejezéseket és kijelentéseket tett a rendőrök irányába. 

Ezért a rendőrök testi kényszer alkalmazásával a földre fektették, megbilincselték, majd odakísérték a szolgálati gépkocsihoz azért, hogy abba beültessék, azonban a férfi ellenállásképpen befeszítette magát, hogy megakadályozza az előállítását. 

Végül sikerült a szolgálati gépjárműbe beültetni a hátsó ülésre, de ekkor a férfi a rendőrautó jobb hátsó ajtajának üvegére rúgott, ami ennek következében összetört. Az önkívületi állapotba került férfihez a rendőrök mentőt hívtak, akik a kórházba szállították. A férfi a kórházban tovább folytatta a hangos káromkodást, fenyegetőzést, ezért kapott egy nagy adag nyugtatót.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság  a cselekményét beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében közérdekű munka büntetésre ítélje, kötelezze őt a rendőrautó megrongálásával okozott 80 ezer forintos kár megtérítésére, illetőleg a nyomozás során felmerült 210 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában