MEDGYESEGYHÁZA

2021.12.04. 17:00

Túl lassan haladt át, letörte a sorompót

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy büntetlen előéletű 29 éves medgyesegyházi férfi ellen, aki mezőgazdasági vontatóval szakította le egy vasúti átjáró sorompóját.

A férfi szeptember 12-én a délelőtti órákban egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt két pótkocsiból álló járműszerelvényt vezetve közlekedett Medgyesegyháza lakott területén, a Kossuth téren a Hősök utca felől a Szondy utca irányába. Haladása közben a vasút – közút szintbeni kereszteződésénél a fény- és félsorompóval biztosított vasúti átjáróba a szabad jelzésre a járműszerelvény sajátosságához (hosszúság) nem alkalmazkodó, rendkívül alacsony sebességgel haladt be, emiatt a lecsukódó félsorompó csapórúdja a második pótkocsi jobb hátsó sarkának ütközött, s letörött.

Cselekményével, a félsorompó letörésével a férfi a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette. A terhelt megszegte a KRESZ 39.§ (2) bekezdésében foglaltakat, mely szerint vasúti átjárón csak folyamatosan – megállás nélkül – legalább 5 km/óra átlagsebességgel szabad áthaladni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában