Ítélet

2021.12.29. 17:39

Nem díjazta a rendőr elleni fenyegetést a szarvasi bíróság

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás és becsületsértés vétsége miatt 195 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek egy 45 éves büntetett előéletű szarvasi férfit.

beol.hu

Illusztráció: Berán Dániel/MW

Fotó: Berán Dániel

A férfi még 2020. november 16-án, az esti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas belterületén, az autóban utasként tartózkodott a fia is - olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében. A Vasút utcában rendőri intézkedés alá vonták a járművet, amelynek során közölték az eljáró rendőrrel, hogy 18 éves rokonukat keresik, aki Szarvason eltévedt, nem talál haza, ezért indultak el érte. 

A rendőr az intézkedés alá vont két személlyel közölte, hogy szabálysértést követtek el, mivel megszegték az érvényben levő kijárási tilalmat, és tájékoztatta őket arról, hogy amennyiben elismerik a szabálysértés elkövetését, velük szemben fejenként 10 ezer forint összegű helyszíni bírságot fog kiszabni. 

Mivel a férfi és társa nem ismerte el a szabálysértés elkövetését, ezért az eljáró rendőr közölte, hogy feljelentést fog tenni ellenük. Ennek hallatán a felindult állapotban lévő terhelt kiabálni kezdett és a vele szemben korábban már több alkalommal rendőri intézkedést foganatosító sértettet a becsület csorbítására alkalmas kifejezésekkel illette. 

Amikor a rendőr felszólította, hogy fejezze be ezt a viselkedést, a férfi azzal fenyegette meg, hogy ha majd civilben lesz, el fogja kapni és a sérelmére erőszakos cselekményt fog elkövetni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában