katasztrófavédelem

2021.11.22. 18:28

Sűrű hétvégét zártak a Békés megyei tűzoltók

Az elmúlt hétvégén egy közúti balesethez, egy szén-monoxidos esethez, valamint több tűzesethez riasztották a Békés megyei tűzoltókat.

beol.hu

Szén-monoxid érzékelő jelzett szombat délután Békésen, a Rákóczi utcában. A lakó az épületet időben elhagyta, rosszullétre nem panaszkodott. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy készüléket a rendszerből kizárt, valamint felhívta a tulajdonos figyelmét a részsellőzők hiányára az újonnan beépített nyílászárókon. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan fűtése alternatív módon továbbra is biztosított maradt – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalójában.

Füst áramlott egy családi ház lakótérbe szombat délután Békésen, a Kisfaludi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a kazánból a még égő, izzó részeket eltávolították, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményrendszer felülvizsgálatáig a berendezést használni tilos és életveszélyes. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan fűtése alternatív módon továbbra is biztosított. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Egy személyautó letért az úttestről, majd távközlési oszlopnak ütközött vasárnap délelőtt Gyula – Szanazug közelében a Dobozi úton. A járművel összesen ketten utaztak, egy ember az ütközés következtében könnyebb sérüléseket szenvedett. A helyi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd a kitörött oszlopot az útburkolatról eltávolították, ezt követően a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Fotók: katasztrofavedelem.hu

Egy villanyoszlop gyulladt ki vasárnap délelőtt Mezőberény településen, a vasút utcában. A tűz következtében az oszlopon lévő elektromos szekrény teljesen kiégett. A helyi hivatásos tűzoltó az áramszolgáltató feszültségmentesítését követően, az oszlopot és az elektromos szekrényt eloltotta, majd a területet hőkamerával átvizsgálta. A hálózat helyreállításáig, az áramkimaradás csak a vasútállomás épületeit érintette, a vasúti közlekedést nem akadályozta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Melléképület gyulladt ki vasárnap késő este Eleken, a Táncsics utcában. A tizennyolc négyzetméteres, kazánháznak használt égő melléképületről a tűz a főépületre már nem terjedt át. A gyulai hivatásos tűzoltók a teljes terjedelmében égő épületrészből kihoztak egy gázpalackot, majd az áramtalanítást követően, két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedés keretében, a lakókat ideiglenesen rokonok fogadták be.

Ezek is érdekelhetik