kék hírek

2021.10.17. 17:19

Meg akarta ijeszteni haragosát a gyarmati fiatal, ütközés lett belőle

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 20 éves füzesgyarmati férfi ellen, aki ráhúzta a kocsija kormányát egy haragosára.

V. N.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fiatal férfi tavaly októberben a kora esti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Füzesgyarmat lakott területén, a Széchenyi utcában, a belváros felől a vasútállomás irányába 37 km/óra sebességgel.

Haladás közben, a Széchenyi utca–Szabolcs utca kereszteződését megelőző útszakaszon észlelte, hogy a kereszteződésben neki jobbra, a Széchenyi utca úttestjén áll a személygépkocsijával az egyik haragosa, egy helybeli férfi.

Ekkor a férfi, hogy megijessze a másikat, gépkocsiját hirtelen jobbra, a másik kocsi irányába, majd vissza, balra akarta kormányozni. Azonban a manővert nem sikerült végrehajtania, és a másik gépkocsinak ütközött.

Az ütközés következtében személysérülés ugyan nem történt, azonban annak reális veszélye fennállt. A másik gépkocsijában az első lökhárító és a rendszám rongálódott.

A férfi szándékosan megszegte a KRESZ szabályzatát, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse.

Ezért a járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet beismerése esetén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában