Békéscsaba

2021.10.23. 10:24

Elvette a rendőr a slusszkulcsot, ám a pótkulccsal tovább akart hajtani a részeg sofőr

Nekiment a Kereki úton egy villanyoszlopnak, majd hiába vette el tőle a rendőr a slusszkulcsot, a pótkulccsal beindította a teherautót és megpróbált elhajtani az a részeg sofőr, aki ellen most emelt vádat az ügyészség.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádhatóság azt indítványozta, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől.

A férfi speciális bűnismétlő. Júliusban 120 ezer forint pénzbüntetést kapott, valamint 8 hónapra elvették a jogosítványát. Ennek ellenére augusztusban úgy indult útnak egy teherautóval, hogy előtte a lakásán 1 liter sört és 2 deciliter töményet is legurított.

Célba ért, a Fiumei utcában megivott még 2 liter sört, majd ismét a volán mögé ült, ám a Kereki úton nekiment egy oszlopnak. Ezt észlelte egy közelben tartózkodó, szolgálaton kívüli rendőr, aki szolgálatba helyezve magát tájékozódott az esetleges sérülésről, kivette a jármű indítókulcsát a zárból, majd telefonon értesítette a munkatársait, további intézkedést kérve. A részeg férfi visszaült a teherautóba és megpróbált elhajtani, elmenekülni a helyszínről. A rendőr ezt megakadályozta, földre fektette a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában