megmérettetés

2021.10.07. 19:55

A határainkat védő járőrök versenyeztek Orosházán

Kilencedik alkalommal rendezték meg az országos határrendész járőrversenyt. A kétnapos eseménynek ezúttal a gyopárosi, korábbi határőrségi laktanya adott helyet.

Cs. I.

20211007 Orosháza Rendőrjárőr verseny Orosházán fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A megnyitón jelen volt dr. Balázs László ezredes, rendőrségi főtanácsos, határrendészeti főosztályvezető, dr. Varga K. Attila ezredes, megyei rendőr-főkapitány. Tizennyolc csapat versengett (a Készenléti Rendőrség négy csapattal, a két szegedi, egy budapesti és egy orosházi egységgel képviseltette magát).

Összetett feladatok vártak a csapatokra /Fotók: Bencsik Ádám/

Mellettük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Oktatási és Kiképző Központ, a Körmendi Rendvédelmi Technikum, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának a tagjai vettek részt a megmérettetésen.

A megyei főkapitányságok közül tíz küldött csapatot az országos rendezvényre. A megnyitón dr. Varga K. Attila rendőr ezredes, Békés megye rendőr-főkapitánya üdvözölte a versenyzőket és kiemelte, mennyire fontos feladatot látnak el azok, akik Magyarország határait védik.

Elismerően szólt a hazánkba illegálisan érkezők feltartóztatása, az embercsempészek elfogása érdekében tevékenykedő határrendészekről és teljesítményükről, felkészültségükről.

Kivételes alkalomnak nevezte a versenyt, ami egyben a kollégák találkozási lehetősége, s ahol szakmai diskurzusokra is volt alkalom.

A háromtagú csapatok többféle módon adtak számot tudásukról. Először tesztlapot kellett kitölteniük, szinte valamennyi szolgálati feladat ellátásának ismeretanyaga szerepelt kérdésként.

Majd csütörtökön reggel (éppen olyan változékony időjárási körülmények között, mint kint, a terepen) kilenc helyszínen, azaz a gyakorlati állomásokon a határrendészek többek között vezetéstechnikai gyakorlatot hajtottak végre, okmányokat vizsgáltak, a szakrendszerek segítségével embereket, járműveket ellenőriztek, elsősegélynyújtásban mérték össze tudásukat, mobil hőkamerával dolgoztak, célokra lőttek, intézkedés-taktikai feladatot oldottak meg és gépjármű-ellenőrzést végeztek. A sokrétű tudást igénylő feladatokat valamennyi csapat jól teljesítette.

Az ünnepélyes díjátadón dr. Balázs László r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője minden csapatnak elismerését fejezte ki a versenyen nyújtott teljesítményükért és a hétköznapokban a szolgálatuk során tanúsított helytállásukért.

Az összesített pontszámok és időeredmények alapján az országos versenyt a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia, Járőrképző Tagozat, Szeged csapata nyerte.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia, Járőrképző Tagozat, Szeged csapata lépett fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára /Fotók: police.hu/

Második lett a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság hármasa, a harmadik helyen pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei végeztek.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság hármasa lett a második

A Készenléti Rendőrség legeredményesebb csapatának odaítélt különdíjat a XXV. Határvadász Bevetési Osztály Szeged I. csapata nyerte. A váratlan helyzetekre történő reagálásban ezen a megmérettetésen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hármasa nyújtotta a legjobb teljesítményt, ezért ők is különdíjban részesültek – írja a police.hu.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei lettek a harmadikok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában