BÉKÉS MEGYE

2021.09.13. 12:25

Tűzesetek és egy baleset adott munkát a tűzoltóknak hétvégén

Az elmúlt hétvégén szemét és területtüzekhez, valamint közúti balesethez riasztották a tűzoltókat.

beol.hu

Az elmúlt hétvégén, három műszaki mentéssel és nyolc tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Autógumik és kidobott bútorok égtek vasárnap reggel Csorváson, a Móricz Zsigmond utcában. A helyi önkéntes és az orosházi hivatásos tűzoltók a meggyújtott szemétkupacot eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet vettek fel. Egy hasonló esethez riasztották a tűzoltókat a délutáni órákba is, ezúttal Békésen, a Raktár utcában gyújtották meg a kerti hulladékot és szemetet. A helyi önkormányzati tűzoltók az öt négyzetméteren égő szemétkupacot, egy előreszerelt vízsugárral eloltották, majd az esetről a békéscsabai hivatásos tűzoltók jegyzőkönyvet készítettek. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Elszáradt aljnövényzet gyulladt meg vasárnap délelőtt Kétegyháza és Szabadkígyós között, a vasúti vonal mentén. Az öt hektáron égő vegetációt a gyulai és a békéscsabai hivatásos tűzoltók, három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz következtében anyagi kár nem keletkezett.

Körbálák gyulladtak meg vasárnap délután Okány településen, a vasút utcában, egy családi ház udvarán. A teljes terjedelmében égő kilenc darab bála veszélyeztette a közeli melléképületeket. A szeghalmi hivatásos tűzoltók, három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Elszáradt aljnövényzet gyulladt meg szombat délután Kondoros külterületén, az M44-es út közelében. A háromszáz négyzetméteren égő, gaz és avar, veszélyeztette a közeli kukoricatáblát. A szarvasi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Nem sokkal később ismét területtűzhöz riasztották a tűzoltókat. Ezúttal Orosházán, a Szentesi út mellett, a kerékpárút szomszédságában gyulladt meg az elszáradt aljnövényzet. A hatvan négyzetméteren égő vegetációt, az orosházi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Tehergépkocsi személyautóval ütközött szombat délután Békéscsabán, a Nagy Sándor utcában. A két járműben összesen négyen utaztak. A személyautóban egy ember súlyos, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett, a tehergépkocsi sofőrje a balesetben nem sérült meg. A helyi hivatásos tűzoltók az autó áramtalanításával egyidejűleg, a mentőszolgálatnak segítettek a sérült kiemelésében. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Nádas és belehordott szemét gyulladt ki szombat este Eleken, a Szántó János utcában. A negyven négyzetméteren égő növényzetet a gyulai hivatás tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában