BÉKÉSCSABA

2021.08.01. 12:14

Teherautóval ütötte el a rollerező gyereket a zebrán

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 20 éves büntetlen előéletű dobozi férfi ellen, aki zebrán ütött el egy gyereket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A férfi tavaly október 1-én 19 óra 40 perc körül teherautóval közlekedett Békéscsabán. A Tulipán utca – Kazinczy utca – Andrássy út kereszteződésében nem adott elsőbbséget a zebrán rollerrel közlekedő 13 éves fiúnak, s elütötte. A gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A férfi cselekményével megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével pénzbüntetésre ítélje és határozott időtartamra tiltsa el a vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában