ügyészség

2021.08.13. 08:28

Letartóztatásban maradhat a kiskorú lányával erőszakoskodó szabadkígyósi apa

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Gyulai Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a szabadkígyósi férfinak az ügyében, akivel szemben a Békés Megyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az 51 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015. és 2020. között négy gyermeke közül az egyik, akkor 9 éves, kiskorú lánygyermekével otthonukban – kihasználva feleségének távollétét – rendszeresen szexuális cselekményeket végzett, illetve végeztetett. A férfi ezen magatartásával gyermekének súlyos szexuális és érzelmi traumát okozott, veszélyeztette testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését. Az elkövető a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte be – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést nem tartotta alaposnak, a kiszabható szabadságvesztés büntetés súlyosságára, valamint az elkövetés jellegére és körülményeire figyelemmel ugyanis továbbra is tartani lehet a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás meghiúsításának és a bűnismétlésnek a veszélyétől, ezért az elkövető vonatkozásában változatlanul a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, a letartóztatással biztosíthatók az eljárás céljai.

A fellebbezés tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, míg a vádlott bűnösségének megállapítása kérdésében a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában