békés megye

2021.08.09. 14:30

Hétvégén is akadt munkájuk a tűzoltóknak

Az elmúlt hétvégén területtüzekhez és faeltávolításokhoz riasztották megyénk tűzoltóit.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy magas fenyőfa dőlt meg vasárnap délelőtt Tótkomlóson, a Losonci utcában. A megdőlt növényzet a mellette kifeszített vezeték tartotta meg. A helyi önkormányzati tűzoltók láncfűrész és emelőkosaras jármű segítségével a fát eltávolították, megszüntetve ezzel a veszélyhelyzetet. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Száraz aljnövényzet gyulladt ki vasárnap délután Békés külterületén, a Malomasszonykert közelében. A tüzet oltani próbáló telek tulajdonosa, oltás közben kis mennyiségű füstöt lélegzet be, valamint könnyű égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. A helyi önkormányzati tűzoltók az ötszáz négyzetméter kiterjedésben égő növényzetet, két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Illusztráció: Shutterstock

Nem sokkal később ismét egy kertben csaptak fel a lángok, ezúttal Medgyesegyházán, a Széchenyi utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az égő vegetációt, vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. A második tűzesettel kapcsolatban senki sem sérült meg, anyagi kár egyik esetben sem keletkezett.

Nagy méretű platánfa ága meghasadt szombat délelőtt Békéscsabán, a Sikló utcában. A lógó ág veszélyt jelentett az alatta közlekedőkre. A helyi hivatásos tűzoltók, láncfűrész és emelőkosaras jármű segítségével az ágat eltávolították, majd ismét megindulhatott a járműforgalom. Pár órával később, a délutáni órákban ismét faeltávolításhoz riasztották a tűzoltókat.

Ezúttal egy akácfa nagy méretű ága szakadt a 4429-es útra Medgyesegyháza és Nagykamarás között. A mezőkovácsházi és békéscsabai hivatásos tűzoltók láncfűrész és emelőkosaras jármű segítségével a forgalmat veszélyeztető növényzetet eltávolították. Az érintett útszakaszokon, a beavatkozások ideje alatt mindkét esetben teljes útzár volt érvényben. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában