galériával / frissítve

2021.07.24. 06:54

Tűz ütött ki az egyik orosházi üveggyárban

Szombaton, a hajnali órákban tűz keletkezett egy orosházi gyárüzem raktárában.

beol.hu

A tűz szombaton, 3 óra körül keletkezett, a Csorvási úton lévő O-I Manufacturing Magyarország Kft. üveggyárában. Mintegy háromszáz négyzetméternyi területen, hat méter magasan álló raklapokon a bálázott öblösüvegek fóliázása, valamint raklapjai kaptak lángra – írja a katasztrófavédelem.

/Fotók: Donka Ferenc/

Az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók négy habosított vízsugárral és két védősugárral, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak.

A nem égő raklapokat két targoncával szállították el a tűzzel érintett területről. A raktárt huszonhat dolgozó hagyta el a tűz keletkezése idején.

A beavatkozás idején a Békés megyei Katasztrófavédelmi Mobil Labor több helyszínen is méréseket hajtott végre. A levegőben egészségre káros mennyiségű mérgező anyag nem volt kimutatható.

Szombat reggelre megfékezték a tüzet az orosházi öblösüveggyár területén lévő raktárban a tűzoltók.

A nagyon korán kelő orosháziak, akik a tűzoltók szirénájának a hangjával együtt ébredtek, elmondták, szombaton 2-3 óra körül hallották, valahova riaszthatták az egyenruhásokat. Hamar kiderült, az öblösüveggyár készáruraktárában csaptak fel a lángok. A hatalmas, magas tető alatt lévő, raklapokon lefóliázott üvegek körül történt tűz, amit a reggeli órákra megfékeztek a tűzoltók. Ám van még dolguk a helyszínen – értesült hírportálunk.

Várszegi József, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, a tűzoltók eloltották a lángokat, parázslás, izzás, fel-fellángolás még lehet, de a tűz már nem terjedhet tovább. Elhúzódó utómunkálatokra kell számítani, ugyanis a területről kivitt, nem égő raklapokat is át kell locsolni, emiatt valószínűleg délelőtt még folytatódik a munka – tette hozzá.

A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat már megkezdte a tűz okának felderítését, a tűzvizsgálati eljárást.

Frissítve:

Az O-I Hungary Kft. a szombati tűzesettel kapcsolatban kérdéseinkre válaszolva közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.

Ördögné Papdi Zsuzsanna HR-vezető elmondta: az O-I Hungary Kft. előraktárában szombaton hajnalban tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem orosházi és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltóit.

– Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy az eset kapcsán egyetlen dolgozónk sem volt veszélyben, nem történt személyi sérülés és mindenki biztonságban volt és van. Az O-I nagy hangsúlyt fektet mindig a munkabiztonságra. Most láthatjuk is annak eredményét, hogy a rendszeres vészhelyzeti gyakorlatoknak köszönhetően minden egyes dolgozónk tudta, hogy mi a teendője ebben az éles helyzetben. Az eset kapcsán szerencsére a nagy lángokkal égő tűz nem veszélyeztette a területet, inkább az erős füst és az oltás során használt vízzel keveredett füstgőz volt látható a környékbelieknek.

– A körülbelül 2000 négyzetméteres nyitott oldalú fedett előraktárban a helyi dolgozók és a tűzoltók gyors intézkedésének köszönhetően sikerült lokalizálni a tüzet, az ebben a raktárban tárolt késztermék mennyiség kétharmadát teljes mértékben sikerült megmenteni a károsodástól.

A tűzoltók szombat reggelre megfékezték a tüzet, de parázslás, izzás, fel-fellángolás még a déli órákban is tapasztalható volt. Ám a tűz már nem terjedhetett tovább.

– A főként a helyi dolgozók bevonásával történő utómunkálatok késő délutánig eltartottak és emellett vissza tudunk állni a normál munkatevékenységünkre. A tűz okát jelenleg még nem ismerjük, ennek kivizsgálása mind a cég, mind a katasztrófavédelem részéről megkezdődött – tette hozzá Ördögné Papdi Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában