vádemelés

2021.05.14. 07:58

Komoly adóhiányt okoztak a békési csalók

Jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagos hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetlen előéletű békési nővel szemben. Társainak – egy 39 éves békéscsabai és egy 38 és egy 39 éves vésztői férfinak – pedig bűnsegédlet miatt kell felelnie.

V. E.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nő egy békési székhelyű, lótenyésztéssel foglalkozó kft. egyedüli tagja és ügyvezetője volt. 2014-2015-ben a cég általános forgalmi adó fizetési kötelezettségének jogosulatlan csökkentése érdekében könyvelésébe valótlan gazdasági eseményekről kiállított számlákat fogadott be, majd használta fel azokat adóbevallásainál. A fiktív számlákat a bűntársai nyolc gazdasági társaság és két vállalkozó nevében állították ki. Az ügyvezető cselekményével két év alatt 43 millió forint adóhiányt, vagyoni hátrányt okozott a Magyar Államnak.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével ítélkezzen: a nővel és két társával szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, valamint egyikükkel szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában