vádemelés

2021.04.25. 07:56

Drótból készült hurok miatt pusztult el az őz Szarvason

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 67 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi ellen – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

P. G.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Mint a részletekkel kapcsolatban megtudtuk, az idős férfi a tulajdonát képező, Szarvas külterületén található, kerítéssel teljesen körbe nem kerített, fás-bokros növényzettel sűrűn benőtt telkén egy sodort drótból készült hurkot helyezett ki a talajtól körülbelül egy méter magasságba.

A kihelyezett hurokba tavaly, a március 22-ét megelőző napokban egy európai őzsuta akadt fenn, és elpusztult. A közleményben kitérnek arra is, hogy a hurok fojtó hatása az európai őzsutának elpusztulása előtt különös szenvedést okozott, mivel a hurok jellege és kialakítása folytán hosszan tartó, elhúzódó fájdalmat eredményezett a vergődő állatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában