ügyészségi hírek

2021.01.19. 07:09

Közösségi portálon üzente a csorvási férfi: pisztolyt tart a fejéhez

Lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az orosházi ügyészség egy 36 éves, büntetett előéletű, kardosi illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű és egy 50 éves, büntetlen előéletű, csorvási férfi ellen.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A 36 éves férfi, aki fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett, 2020 májusában 30 ezer forintért vette meg a másik férfi engedéllyel tartott forgótáras pisztolyát, s az ahhoz tartozó töltényeket.

Az eladó tudta, hogy a pisztoly lőfegyvernek minősül, tartása engedélyhez kötött és azt is, hogy a vevő ilyennel nem rendelkezik, ennek ellenére eladta neki a fegyvert.

A 36 éves férfi június 25-én közösségi portálon keresztül üzent nőismerősének, hogy pisztolyt tart fejéhez, öngyilkos akar lenni.

A nő bejelentést tett, így a rendőrök megtalálták a férfinál a fegyvert, illetve más olyan fegyvert, töltényt is, amelyek tartásához nem kell engedély. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfiakat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze a 280 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

Ha úgy érzi, ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában