ügyészség

2021.01.27. 08:58

Belehalt sérüléseibe a Gerendáson bántalmazott ivócimbora

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetés helybenhagyására tett indítványt annak a férfinek az ügyében, aki az utcán ellökte az ittas állapotú barátját, aki ennek következtében a földre zuhanva beverte a fejét az úttestbe és meghalt.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

A nem jogerős ítélet szerint 2018 júliusában a vádlott az esti órákban gerendási otthonában együtt italozott a sértettel. A sértett távozását követően szóltak a vádlottnak, hogy barátja a ház előtt az úttest mellett fekszik – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott ezen feldühödött, kiment az erősen ittas és magatehetetlen állapotú sértetthez, akit több alkalommal megütött és megrugdosott, majd miután felállította a sértettet, őt hanyatt lökte. Ennek következtében a sértett az úttestre zuhant, a fejét beverte az aszfaltba és eszméletét vesztette.

A vádlott ezt követően próbálta újraéleszteni a sértettet, aki azonban olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést felmentésért, illetve enyhítésért.

A Gyulai Törvényszék az elsőfokú ítéletében a vádlottat testi sértés bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Mint az a közleményből kiderül, a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott és a kiszabott szabadságvesztés tartama arányos. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában