ingyenbérletek

2020.11.06. 13:22

Újratárgyalják Gyulán a szegedi parkolópert

Alapos volt a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezése, ezért a Kúria döntése alapján újra kell tárgyalni a szegedi VIP-parkolóbotrányként elhíresült ügyet. A per másodfokra kerül vissza, a Gyulai Törvényszékre.

Fotó: Kiss Zoltán

A delmagyar.hu beszámolója szerint a Kúria helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla döntését, miszerint a másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék súlyos el­­járási hibákat vétett, ezért új eljárás lefolytatására kötelezte a másodfokú bíróságot.

Az ügy lényege, hogy a vádlottak 2010 és 2012 között ingyenes, éves parkolóbérleteket osztogattak Szegeden úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt.

Az ingyenbérleteket egy lista alapján osztogatták, amit az ön­­kormányzatnál évente frissí­tettek. A listát a kabinetfőnök készítette el, azt egy vezetői értekezleten, tehát nem a közgyű­lésen, vita nélkül hagyták jóvá. Ráadásul az értekezletekről jegyzőkönyv sem készült. A lis­tá­kat a címzetes főjegyző és az alpolgármester írta alá. A Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetői pedig utasították a parkolási üzletágvezetőt a bérletek átadására.

Korábbi cikkünk: Pénzbüntetésre ítélték a vádlottakat a szegedi parkolóügyben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában