gyulai törvényszék

2020.07.15. 09:35

Továbbra is letartóztatásban marad a szexuális bűnöző

A Gyulai Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult eljárásban a vádlott letartóztatása indokoltságát felülvizsgálta és továbbra is fenntartotta.

A vádirati tényállás szerint a vádlott a nevelt gyermeke sérelmére követte el a bűncselekményt, aki kiszolgáltatott helyzete és a családban kialakult légkör miatt senkinek nem merte elmondani hosszú időn keresztül (2013 májusától 2018 júniusáig) a vele történt eseményeket. A bűncselekményre a Büntető Törvénykönyv 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért a magas büntetési tételre figyelemmel a fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint is a vádlott és a sértett korábbi családi kapcsolatára valamint a bűncselekmény időben elhúzódó jellegére figyelemmel a szökés és az elrejtőzés veszélye mellett a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértve a Gyulai Törvényszék döntésével, a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt az ügyben másodfokú döntést hozó Szegedi Ítélőtábla felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában