ügyészségi hírek

2020.07.26. 19:01

Táblagépet akart lopni egy körösladányi házból, a lakó zavarta meg

Üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 26 éves váncsodi-körösladányi férfival szemben, aki többszörös és különös visszaesőnek minősül – ismertették a megyei főügyészségen.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező férfi június 24-ére virradó éjszaka bemászott egy körösladányi családi ház udvarára, majd a nyitott ablakon keresztül a lakóházba. Megpróbált elvinni egy táblagépet, de a ház lakója megzavarta, így elmenekült a helyszínről.

A férfival szemben a mostani ügy előtt a vádhatóság legutóbb május 27-én emelt vádat tíz rendbeli lopás miatt. Azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy újabb vagyon elleni bűncselekményt kövessen el, ezért jelenleg is letartóztatásban várja az ítéletet.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság – a két ügy egyesítését követően – végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje a férfit, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában