kék hírek

2020.07.14. 09:27

Letartóztatásban marad a kondorosi férfi, aki megverte édesanyját

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta azzal a kondorosi elkövetővel szemben hozott letartóztatást fenntartó határozat helybenhagyását, akit a Gyulai Törvényszék az édesanyja sérelmére elkövetett élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt nem jogerősen 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

Az ügyészség a férfivel szemben azért emelt vádat, mert tavaly nyarán a vele együtt élő sértettet egy vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte, aki ennek következtében többszörös töréses és égési sérüléseket valamint testszerte zúzódásokat szenvedett.

A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint miután a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye az elsőfokú ítélet kihirdetését követően is fennáll, esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek.

A letartóztatás fenntartása ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, melyet a Szegedi Ítélőtábla bírál el másodfokon.

A vádlott büntetőjogi felelősségének megítélése kérdésében ugyancsak az ítélőtábla dönt, miután az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség valamint a vádlott és védője is jogorvoslattal élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában