videóval, Frissítve

2020.06.18. 12:03

Fényes nappal rabolt ki egy békéscsabai dohányboltot egy férfi

Olvasói jelzések szerint csütörtökön délelőtt rabolták ki Békéscsabán, a Csaba Centerrel szemben található trafikot. Munkatársunk a helyszínen több rendőrautót látott, illetve azt, hogy az üzlethelyiséget kordonnal vették körbe.

N. T.

– A bűncselekmény gyanúsítottját negyed óra alatt elfogták a kollégáink, jelenleg a Békéscsabai Rendőrkapitányságon zajlik az elszámoltatása – tájékoztata hírportálunkat dr. Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Meg nem erősített forrásból tudtuk meg, hogy a férfi egy eltört borosüveggel fenyegetőzött az üzletben.

Olvasói fotó

A dohánybolti rablások nem gyakoriak megyénkben. Tavaly ittas állapotban ment be az egyik újkígyósi nemzeti dohányboltba és az ott dolgozó állapotos nőtől a kassza tartalmának átadását követelte egy férfi. Végül csak egy dobozos sört vett magához fizetés nélkül a hűtőből, majd kiment az üzlet elé, ahol elkezdte meginni a sört, ott vették őrizetbe a rendőrök. 2018-ban Eleken fenyegette meg és követelte a bevételt az eladótól egy fiatal fiú. A rendőrök egy órán belül elfogták.

FRISSÍTVE

A rendőrség csütörtökön este adott ki közleményt a rablásról:

Rablásról értesítették a rendőrséget csütörtökön 11 óra 30 perckor, Békéscsabán. Eltört egy üres üveget egy férfi az egyik belvárosi nemzeti dohánybolt előtt. Ezután bement az üzletbe, ahol a törött csonkkal megfenyegette az eladót és követelte a nőtől, hogy adja át a bolt bevételét. Az alkalmazott ezt nem teljesítette, ezért a férfi maga vett ki pénzt a pénztárgépből. Az üzletben az eladón kívül még két vásárló is tartózkodott. A bejelentéstől számított 12 perc alatt a rendőrök elfogták a 22 éves gyulai férfit. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rablás gyanúja miatt indított eljárást ellene és őrizetbe vette. A rendőrjárőrök egy bokornál megtalálták a pénz egy részét, amelyek közül a férfi mielőtt eldobta volna, többet széttépett.

Ezek is érdekelhetik