Orosháza

2020.02.06. 15:07

Lélekjelenlétének és az ÉletMentő app-nak köszönhetően nem történt tragédia

Csütörtök hajnalban az ÉletMentő applikáción keresztül futott be segélykérés Orosházáról. A bejelentő nem tudta a pontos címet, de a mentők az alkalmazáson keresztül be tudták azonosítani a helyszínt.

H. D.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Buli után, a hajnali fagyban sétált szállására Orosházán az a debreceni nő, aki egy 40 év körüli földön fekvő férfit talált az ismeretlen utcák egyikén – olvasható az " target="_blank">Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében.

A nő megpróbált kommunikálni a magatehetetlen férfivel, ám ez nem sikerült. Ekkor elővette mobiltelefonját, hogy az ÉletMentő app-on kérje a mentők segítségét. Ugyan a pontos címet nem tudta, de az alkalmazáson keresztül érkező segélyhívás megmutatta a mentésirányítónak a pontos helyszínt, így azonnal riaszthatta is a legközelebbi mentőegységet.

A nő a mentők kiérkezéséig sem tétlenkedett, az applikációban található ábrák alapján oldalára fektette a férfit, akit végül stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában