Baleset

2020.02.05. 10:38

Elütöttek egy kengurut Orosházán

Ismét elkószált otthonából az egyszer már megszökött és megkerült kenguru, ezúttal azonban nem úszta meg sértetlenül a kalandot.

Red kangaroo (Macropus rufus) male, native to Australia | Kangourou roux (Macropus rufus) 20/09/2017

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Philippe Clément

A Merian Zrt. munkásszállító kisbuszának sofőrje kedd reggel Orosházán, a Földvári úton befelé jövet arra lett figyelmes, hogy az előtte haladó autós hirtelen félrerántja a kormányt és utána továbbhajt. Alapos meglepődéssel tapasztalta, mikor odaért, hogy egy sérült kenguru volt a hirtelen manőver okozója – írja az oroscafe.hu.

– Megálltam és még mielőtt nagyobb baj történne, az utasokkal együtt lekísértük, lesegítettük az útról a sérült állatot. A kutya nagyságú erszényesnek sebesült és valószínűleg törött volt az egyik lába. Értesítettük az állatmentőket és elkezdtük keresni a kenguru gazdáját is – meséli a kisbusz vezetője.

A hírportál értesülései szerint Budapestre az állatkórházba szállították és minden remény meg van a teljes felépülésére.

Legutóbb nagy port kavart egy kenguru feltűnése megyénkben

Bár igencsak ritkaságszámban lelhetőek fel a Viharsarokban kenguruk, mégis akadt már egy másik világjáró erszényes a megyében, egészen pontosan Gyulán.

2012-ben országosan híre ment egy ausztrál erszényesnek, akit lefotóztak Gyula határában. A képet készítő olvasó akkor elmondta: nem hitt a szemének, és inkább csinált egy képet, hogy másoknak is bizonyítsa azt, hogy mit látott azon a hétvégén.

A képen a 2012-ben fotózott szökött kenguru látható

Két nappal később már arról számoltunk be, hogy állatkerti szakemberek vették a nyakukba az erdőt. Ekkorra már újságírók hada járta a területet a kalandozó kenguru után.

Kenguró keresés Gyula határában

A történet január 30-án ért végét, amikor teljesen nyoma veszett az állatnak. Sokak szerint elment Gyuláról, és Romániában próbált szerencsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában