Letartóztatás - Frissítve

2020.01.18. 07:04

Szexuális erőszakkal gyanúsítják a kunágotai lelkészt

Egy hónapra letartóztatta a bíróság H. G.-t, aki ellen szexuális erőszak gyanúja miatt indult eljárás. Portálunk több forrásból úgy értesült, a kunágotai református lelkészről van szó. Az egyház a férfit január 9-én felfüggesztette.

beol.hu

Olvasóink jelezték, hogy szilveszterkor erős rendőrségi jelenlétet tapasztaltak Kunágotán. A rendőrségen elmondták, december 31-én a nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek egy 58 éves kunágotai férfit. A személyéről és a nyomozásról a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad. Portálunk ugyanakkor úgy tudja, a település református lelkészét állították elő a rendőrök.

„A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól” – válaszolta megkeresésünkre a református egyház.„Ha és amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat.”

A Gyulai Törvényszéken megtudtuk, a szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indult ügyben a bíróság pénteken véglegessé vált végzésével elrendelte H. G. letartóztatását egy hónap időtartamra. Az indok, hogy a másodfokú bíróság álláspontja szerint az eljárás jelen szakában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást – különösen a tanúk befolyásolásával – ne nehezítse, vagy akadályozza.

Frissítve

A Békési Egyházmegye esperese, Katona Gyula az RTL Klubnak azt nyilatkozta, másfél évvel ezelőtt ugyanez a fiatalkorú tett ugyanígy feljelentést, de akkor nagyon rövid időn belül kiderült, hogy hamis állításról volt szó.

Ezek is érdekelhetik