Gyula

2020.01.29. 20:53

Fürdővárosi drogárusokat ítéltek el Szegeden

Jogerősen hét, illetve három és fél év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla két gyulai férfit, akik hosszabb ideig árusítottak marihuánát.

P. G.

A táblabíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és velük szemben mintegy 2,7, illetve 1,7 millió forintra vagyonelkobzást is elrendelt. Az elsőrendű vádlott az 1990-es évek végétől kezdett el marihuánát fogyasztani, egy idő után napi rendszerességgel. 2010 környékén kitalálta, hogy indiai kendert termeszt saját fogyasztása mellett nagyobbrészt értékesítési céllal. Gyulai házának emeletén ültetvényt alakított ki, ahol termesztette a növényeket, majd értékesítette az előállított marihuánát. A házkutatás során 108 kifejlett indiai kendert találtak a rendőrök.

A férfi egy ismerőse 2017 elején tudta meg, hogy a vádlott marihuána értékesítésével is foglalkozik. A vádlott több mint negyven alkalommal adott el neki, összesen 1,18 kilogramm drogot, grammonként 2200 forintos áron. A másodrendű vádlott több mint 600 gramm kábítószert tovább értékesített, ebből csaknem 1,69 millió forint haszna származott. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában