Vésztő

2019.11.12. 08:44

Nem fizette a gyermektartásdíjat egy vésztői férfi, vádat emeltek ellene

Tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 35 éves, túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű vésztői férfival szemben.

Az alkalmai munkákból élő, álláskeresőként nem regisztrált férfinek három kiskorú – 11, 8 és 5 éves – gyermekei tartására havonta gyermekenként 10-10 ezer forintot kellene fizetnie a gyermekek édesanyja részére, ennek a kötelezettségének azonban önhibájából még részben sem tesz eleget. A férfinak tartásdíjfizetési kötelezettsége áll fenn egy korábbi kapcsolatából született 16 éves gyermeke után is, illetőleg jelenlegi élettársával nyolc gyermeket nevelnek közös háztartásban, amelyek közül egy közös gyermek. A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a férfival szemben – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában