Sarkadkeresztúr

2019.11.14. 13:54

Jogerősen húsz évre ítélték a nagymamagyilkost

Jogerősen 20 év szabadságvesztésre ítélték csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblán azt a most 37 éves nőt, aki két éve Sarkadkeresztúron, egy baltával többször lesújtva meggyilkolta nagymamáját.

Licska Balázs

A tényállás szerint az unoka 2017. november 9-én este azért kereste fel a Sarkadkeresztúron, a Jókai utcában élő 81 éves nagymamáját, hogy tőle kölcsönt kérjen. Estétől hajnalig vitáztak a korábbi sérelmeik miatt, valamint azért, mert a sértett nem adott pénzt a vádlottnak. A veszekedés másnap, 10-én is folytatódott. Majd az unoka kiment a szerszámosban lévő baltáért azért, hogy a szerinte őt gyerekkora óta manipuláló és irányító nagymamáját végleg elhallgattassa.

A vádlott visszatért a konyhába, és amikor az ott tartózkodó sértett hátat fordított neki és tovább szidalmazta, kétszer lesújtott a baltával a fejére. A nagymama összeesett és hörögni kezdett. Az unoka ezt nem akarta hallani, ezért bement a szomszéd szobába, elszívott több szál cigarettát. Mivel a sértett még mindig hörgött, ami a vádlottat zavarta, úgy döntött, hogy véget vet a szenvedéseinek. Visszament a konyhába, és a baltával még legalább ötször fejen ütötte a sértettet, aki meghalt.

A nő azt mondta a bíróságon, hogy megbánta tettét /Fotó: BMH/

Az unoka ezek után levette a nagymamájáról az aranyékszereit, majd a holttestet egy kukába rejtette, és kivitte a melléképülethez. Összetakarított, a véres szőnyeget több darabban elrejtette, a véres függönyt elégette. Ezt követően a vádlott a táskáiba csomagolt több dolgot, például laptopot, további aranyékszereket, hogy azokat pénzzé tehesse.

Közben a nagymama másik unokája, mivel nem érte el a nagymamáját, megkérte a szomszédot, hogy nézze meg, mi lehet vele. A házból éppen távozni készülő vádlottat a szomszéd, majd később a telefonon értesített és a helyszínre érkező rokonok kérdőre vonták, de ő nem tudott elfogadható magyarázattal szolgálni arról, hol lehet a nagymama. A hozzátartozók ekkor értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőrök megtalálták a holttestet és a nőt előállították.

Előbb kétszer, majd ötször sújtott le egy baltával

Idén áprilisban a Gyulai Törvényszék 20 év szabadságvesztésre ítélte a nőt. A fellebbezések miatt került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, a másodfokú bíróság helyben hagyta az elsőfokú döntést.

A vádlott a Gyulai Törvényszéken tartott tárgyaláson azt mondta: megbánta tettét. Kétségbeesett volt, sérelmeket hordozott magában. Nem tervelte ki előre a gyilkosságot, mivel keresztyén ember ilyet nem tesz. Azt is állította, leitta magát, töményt fogyasztott. Miután lesújtott a baltával, elszívott hat-hét szál cigarettát. A hörgést hallva úgy ítélte meg, hogy a nagymamája menthetetlen, ezért döntött úgy, hogy – ahogy fogalmazott – kegyelemből újra és újra lesújt, megkíméli őt a további szenvedésektől. Az nem jutott eszébe, hogy akár orvost, segítséget is hívhatna hozzá. A gyilkosság után imádkozott. Tagadta, hogy az ékszereket azért pakolta el, hogy pénzhez jusson azok eladásával.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában