jogerős ítélet

2019.07.03. 11:23

Öt évet kapott a testvérét megkéselő füzesgyarmati férfi

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt B. S. ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 5 év börtön és 5 év közügyektől eltiltás lett.

A vádlott édesanyja 2007-ben a fiai – a vádlott és testvére – italozó életmódja és agresszivitása miatti félelmében elköltözött a füzesgyarmati házukból, ahol ezt követően kettesben lakott együtt a testvérpár.

Az idült alkoholizmusa miatti személyiség torzulása, valamint paranoid személyiségzavara miatt a vádlott 2014-ben, míg testvére szintén idült alkoholizmus miatt kialakult szellemi hanyatlás és személyiségtorzulás miatt 2013-ban gondnokság alá került. Betegségeik és rendszeres italozásaik miatt a testvérek között mindennaposak voltak a veszekedések, emiatt többször is rendőri intézkedésre került sor.

Az anya 2017 tavaszán visszaköltözött a házba, ahol ezt követően fiaival rendszeresen veszekedett, akik pénzt kértek tőle, és ha nem kaptak, egymást és anyjukat is durván szidalmazták.

2017. június 29-én a vádlott folyamatosan belekötött az anyjába, ordítozott az asszonnyal, széklábban, nadrágszíjjal megütötte és meg is rugdosta őt. A 70 éves, számos betegséggel küzdő nő nem tudott kitérni a mintegy fél órán át tartó verés elől, de később sikerült rendőri segítséget kérnie. Az anya sérülései 8 napon belül gyógyultak. Az ügyben büntető eljárás is indult, amely során az asszony megbocsátott a vádlottnak.

2017. július 26-án a vádlott egy ismerősére támadt rá az utcán. A vádlott a súlyos beteg és mozgáskorlátozottsága miatt védekezésre képtelen férfit hanyatt lökte, aki fejét és könyökét a járda kövezetébe ütötte, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedve. A sértett megbocsátott a vádlottnak a bírósági eljárás során.

2017. augusztus 30-án hajnalban a vádlott az általa naplopónak tartott testvérét minden előzmény nélkül egy rádió zsinórjával ütötte perceken át úgy, hogy a férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2017. szeptember 5-án délelőtt ismét veszekedtek a testvérek, mert a vádlott a konyhába belépve azt látta, hogy testvére megette az ebédjét. Ezen összevitáztak, a sértett földhöz vágta a vádlott kedvenc üveg korsóját, mire a vádlott feldühödött, felkapott egy kést, és a vele szemben álló sértettet hasba szúrta.

A sértett súlyos, 42 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett el, de csak a véletlenen múlott, hogy a megtámadott férfi nem került közvetlen életveszélyes állapotba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában