viharkárok felszámolása

2019.06.28. 13:28

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében segítenek a megyei tűzoltók

A Békés megyei tűzoltók is részt vesznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő vihar okozta káresemények felszámolásában.

Hatalmas károk nyolcvan településen, több mint ezerháromszáz segélyhívás, áramszünet, ami több mint harmincezer fogyasztót érint jelenleg is. A viharos erejű szél házak és közintézmények tetejét bontotta meg, közel kettőezer ház tetőszerkezete sérült meg. Ezeket az állapotokat hagyta magát után az ország észak-keleti részén átvonuló viharos időjárás.

Beküldött fotó

A károk felszámolásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye valamennyi hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltója dolgozik, munkájukat több megye hivatásos és önkéntes egységei is segítik.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról reggel 8 órakor indult útnak kettő gépjárműfecskendő egy nyolc fős beavatkozó egységgel, akiket a Hencz Antal, a Mezőberényi és a Tótkomlósi önkéntes tűzoltó egyesületek tagjaiból állítottak össze, hogy segítséget nyújtsanak a viharkárok felszámolásában. Megyénkből ezen túl további négy fő hivatásos tűzoltó is útnak indult, hogy helyszíni műveletirányítóként támogassák a káresemények felszámolását – olvasható a megyei katasztrófavédelem oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában