Frissítve

2019.04.28. 15:23

Egy oxigéntartály biztonsági szelepe hibásodott meg a gyulai kórházban

Egy öt köbméteres oxigéntartály biztonsági szelepe pattant el vasárnap kora délután a gyulai gyermekkórház épületében. A helyszínre érkező tűzoltók megpróbálták elzárni a tartály csapját, azt azonban addig nem tudták megtenni, míg a rendszert le nem engedték, mert a kiáramló gáz lefagyasztotta azt. A nyomást végül délután négy órakor sikerült csökkenteni, így a beavatkozás véget ért. Az elsődleges információk szerint költözés miatt nem tartózkodtak betegek az épületben.

Nagy-Laczkó Viktória

A katasztrófavédelmet vasárnap délután riasztották a Kárpát utcára. Az esethez a gyulai és a békéscsabai hivatásos tűzoltókat riasztották, de kiszállt és a műveletet irányította a katasztrófavédelem műveleti szolgálata és a katasztrófavédelmi mobil labor is jelen volt.

Fotó: Kiss Zoltán

Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő megkeresésünkre elmondta, a kiérkező tűzoltók védősugarakat szereltek fel, a labor munkatársai pedig méréseket végeztek a helyszíneken annak érdekében, hogy megtudják, a gáz milyen irányba és milyen koncentrációban terjedt.

– Ötszáz méteres védőtávolságot léptetett életbe a katasztrófavédelem, ezért a tűzoltók és a munkájukat segítő rendőrök ebben a körben végigjárták a lakóépületeket. Összesen tíz lakóingatlant érintett az eset. Ott elzárkóztatás lépett érvénybe, vagyis a nyílászárókat be kellett csukni, nem lehetett kimenni az utcára, valamint áramtalanították ezeket az épületeket – árulta el a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában