tanácskozás

2019.03.05. 16:36

Munkaértekezleten egyeztettek a hatékony határvédelemért

A Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezető tisztségviselőivel tartott munkaértekezletet Békés megye rendőrfőkapitánya. A rendőri vezetők az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat, tapasztalatokat egyeztették és együttműködési megállapodást írtak alá a közös járőrszolgálat folytatásáról.

police.hu

A Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetőit fogadta kedden dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében megtartott munkaértekezleten a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség részéről Bondar Marin rendőrkapitány, a felügyelőség vezetője és helyettese vettek részt.

A tanácskozás témái között szerepelt a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatainak értékelése, az illegális migrációval kapcsolatos feladatok áttekintése, és a jövőbeni feladatok egyeztetése. A magyar és a román hatóságok, így a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség között folyamatos az együttműködés.

 

Fotó: police.hu

Az államhatár őrzésével, a határforgalom ellenőrzésével kapcsolatos feladatok ellátásában a felek kölcsönösen segítik egymást. Ez a munkakapcsolat fokozza a magyar–román államhatárt illegálisan átlépőkkel szembeni fellépés hatékonyságát, valamint segíti a hatályos jogszabályok, egyezmények alapján indított eljárások lefolytatását, intézkedések végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában