Vizsgálat

2019.01.23. 19:01

Csabai légi baleset: szabálysértési eljárás indult a pilóta ellen

A békéscsabai repülőtéren kedd este történt balesetben érintett pilóta ellen a légiközlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult.

L. B.

Fotó: Imre György

Mint megírtuk, elvétette a leszállópályát egy kisgép kedd este a békéscsabai légikikötőben: bár senki nem sérült meg, a repülőgépben keletkezett anyagi kár.

Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a leszállópálya előtt ért földet egy kétszemélyes kisrepülőgép, amiben csak egy ember, a pilóta utazott. A békéscsabai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ők végezték a műszaki mentést, áramtalanították a légijárművet.

Fotó: Imre György

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon lapunk megkeresésére azt közölték: a békéscsabai repülőtéren történt baleset körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja. A pilóta ellen a légiközlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult.

A repülőteret üzemeltető Békés Airport Kft. ügyvezetője, Antalfai Gábor úgy fogalmazott: az illetékes hatóságok szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit. Ő is megerősítette, hogy bár nem történt személyi sérülés, a kétszemélyes kisrepülőgép megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában