kék hírek - galériával

2018.04.16. 20:54

Füst a kórházban: a betegek nem voltak veszélyben

Hétfőn este szivárgó füst miatt riasztották a tűzoltókat az orosházi kórházba.

Füsthöz riasztották a tűzoltókat az orosházi kórházhoz hétfőn este. Úgy tudjuk, hogy az alagsorból szivárgott a füst, a tűzoltók vizsgálták az esetet.

Korábban írtuk: Érdeklődésünkre a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese elmondta, hogy a tűzoltók vizsgálják a füst forrását. Feltehetően egy elektromos kábel szigetelése kezdett el füstölni.

A kórház tájékoztatása szerint hétfőn nem sokkal 20 óra előtt füstöt észleltek az Sürgősségi Betegellátó Osztályon. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a kórházhoz, ezekben a percekben is végzik a felderítést a pincében. A betegek nincsenek veszélyben, az SBO viszont nem fogad beteget a veszély elhárításáig.

Az SBO-n tartózkodó betegeket óvintézkedés gyanánt elhelyezték más osztályokon. A füsttel érintett épületrészeket átszellőztetik a tűzoltók.

 

A helyszínre érkezett Fejes Róbertné alpolgármester, az orosházi többcélú kistérségi társulás vezetője, aki a helyszínen lévő kollégánknak elmondta, hogy a mentővel érkező betegeket átirányítják a békéscsabai kórházba. A városi ügyeleten pedig kialakítottak egy ideiglenes SBO osztályt, ahol ellátják a többi sürgős esetet.

Érkezett az ideiglenes osztályra egy tizennyolc hetes kismama, aki görcsökkel került be, őt éppen ellátják az orvosok.

 

Bajkán György tűzoltó alezredes, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, az SBO alatti pincében egy elektromos berendezés hibásodott meg, ennek füstje terjedt át a felsőbb szintekre – számolt be az esetről az orosházi kórház közleményében. Ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók Orosházáról, Mezőkovácsházáról, Békéscsabáról, Szentesről, Hódemzővásárhelyről, Csongrádról és Szarvasról összesen 11 járművel. A helyszínre érkezett a Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a megbízott megyei igazgató is. Összesen 52 beavatkozó tűzoltó dolgozott váltásban a felderítésen.

A füstölést megszüntettük, a hibát elhárítottuk. Az épületet átszellőztettük, személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indul – fogalmazott a tűzoltó alezredes.

– Szeretném megköszönni a kórházi személyzet szakszerű és higgadt reagálását, nem volt pánik a kórházban, mindenki azonnal tette a dolgát – mondta dr. Duray Gergő. A kórház főigazgatója kiemelte, az SBO-t lezárták, onnan a betegeket másik osztályokra vitték. Az épület többi részében folyamatos volt a betegellátás.

– Az SBO kedd reggel 8 óráig nem fogadott betegeket. A súlyos eseteket az Országos Mentőszolgálat Békéscsabára, a BMKK dr. Réthy Pál Tagkórházába szállította, a könnyebb eseteket a Kistérségi Orvosi Ügyeleten fogadták a Könd utcai szakrendelő mellett megerősített orvosi és szakdolgozói személyzettel – mondta a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában