Hőérzet

2022.12.29. 13:08

Újabb trükk az energiaspórolásra: használjon hőtükröt!

Bár csodára ebben az esetben sem számíthatunk, egy egyszerű trükkel kellemessebbé varázsolhatjuk otthonunk hőmérsékletét.

Csodát ne várjunk, de a hőérzetünket javíthatja

Forrás: shutterstock.com

Mint a koponyeg.hu írja, a hőtükör alkalmazása lehetséges a radiátorok mögött, a fal és a fűtőtest között, így a radiátor nem a falat melegíti. De a kályha mögé, vagy akár a cserépkályha fölé is kerülhet ilyen hőtükör, amivel a komfortérzetünk javulni fog. Nem kell nagyon különleges dologra gondolni, a nagyobb barkácsáruházakban olcsón beszerezhető kellék, de arra azért figyeljünk, hogy lehetőleg ne közvetlen a falra szereljük fel a hőtükröt, hanem nagyjából 1 centimétere attól. Így elérhetjük, hogy a levegő áramoljon mögötte, vagyis nem penészedik be a fal.

A barkácsolásban jeleskedők otthon is elkészíthetik: ehhez egy nagyobb falapra és alumínium fóliára van csak szükség, amit a fán rögzítünk. Ha a hőtükör a kályha mögé kerül, az semmi esetre se olyan anyagból készüljön, mely könnyen megolvad – az áruházban ezt említsük meg az eladónak a válogatás közben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában