Beruházás

2024.04.26. 13:22

Útfelújítás Szeghalmon 14 utcában

Tizennégy szakaszon korszerűsítik a belterületi utakat Szeghalmon – jelentette be pénteken, a művelődési központban tartott sajtótájékoztatón Macsári József polgármester. Az útfelújításra egy sikeres pályázat ad lehetőséget, amelyre 273 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat.

Licska Balázs

Macsári József polgármester elmondta: a 2010-es évek elején értek el oda, hogy valamennyi utca szilárd burkolatot kapott Szeghalmon. Az elmúlt években az igénybevétel, a terhelés miatt az utak minősége romlott: például repedezetté vált a kopóréteg, lokális problémák ugyancsak jelentkeztek. Ezért nyújtottak be a TOP Plusz keretében egy pályázatot útfelújításra, amely eredményes volt, és a 273 millió forintos támogatás révén 14 szakaszt újítanak fel. 

útfelújítás, Szeghalom, beruházás, fejlesztés
Macsári József, Szeghalom polgármestere beszélt az útfelújítás jelentőségéről és részleteiről Fotó: Licska Balázs

Hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően – az esélyegyenlőség jegyében is – mindenki megfelelő úton juthat majd el a városközpontba, a boltokba, veheti igénybe a közszolgáltatásokat. A szilárd burkolatú utak minősége ismét megfelelő lesz. Az érintett utcák között vannak lakóutak, de forgalmas gyűjtőutak is, példaként hozta fel a Dózsa György utcát.

Útfelújítás: folyamatban a közbeszerzési eljárás

Macsári József, Szeghalom polgármestere elmondta: folyamatban van a fejlesztéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás. A kivitelező kiválasztása után következik a munkaterület átadása. Szeretnék, hogy minél hamarabb elindulhassanak a tényleges munkálatok, hiszen az időjárás most kedvező, egyébként a beruházást hivatalosan év végéig kell befejezni.

A fejlesztés érinti a Dózsa György, a Bartók Béla, a Szeleskert, a Sárrét, a Dobó István, a Rákóczi Ferenc, a kis Nádasdy, az Érmellék, a Simon Ferenc, a Vasvári István, a Kárász, a Dapsy Gizella és a kis Kolozsvári utcákat. Amellett, hogy cserélik az elöregedett aszfaltburkolatok kopórétegét, az útburkolati jelek, a zebrák felfestései ugyancsak megújulnak, jelzőtáblákat is helyeznek ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!