Bővült a hálózat

2024.03.10. 17:08

Ötven falugazdász segíti, szolgálja immáron Békésben a gazdákat.

Békés vármegye öt körzetében összesen 12 szakemberrel bővült a falugazdász-hálózat.

Nyemcsok László

Az idei évtől kibővült, megsokasodott feladatok szükségessé tették a falugazdász-hálózat bővítését Békés vármegyében.

falugazdász, NAK, hálózat, agrárkamara
A békéscsabai falugazdászi értekezleten az új kollégákat is bemutatták  Forrás: Kozsuch Kornél/Facebook 

– A gazdatársak minél gyorsabb és magasabb színvonalú kiszolgálására 38-ról 50-re bővítettük a falugazdász-hálózatot Békésben – hangsúlyozta Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés vármegyei elnöke Békéscsabán, a kamara Békés vármegyei igazgatóságán. – Az új kollégák felsőfokú agrárvégzettséggel, mezőgazdasági tapasztalatokkal rendelkeznek. A feladatok szakszerű ellátása érdekében az új falugazdászok oktatásokon, felkészítéseken vettek, vesznek részt, hogy mire eljön az egységes kérelmek benyújtási időszaka, felkészülten várják a gazdatársakat.

Kozsuch Kornél elmondta, a gyomaendrődi körzetben 4, a békéscsabaiban és a mezőhegyesiben 3-3, az orosháziban és a szeghalmiban 1-1 új falugazdász kezdte meg a munkát. A létszámbővítésnél figyelembe vették a különböző körzetek adottságait, a leterheltséget, és arra törekedtek, hogy a lehető legegyenlőbb legyen a munkaelosztás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!