Mezőgazdaság

2024.01.31. 17:57

Zöldségeket is termesztenek a kötegyáni közmunkások

Március elsejétől egy éven át tizenkét közfoglalkoztatott dolgozhat a mezőgazdasági, míg nyolc a szociális jellegű programban, az önkormányzat kötelékében – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia.

Licska Balázs

Forrás: shutterstock

Kötegyán polgármestere hozzátette, hogy minimálisan csökken a létszám a jelenlegi helyzethez képest. Közben a hagyományos közfoglalkoztatásban nyolc helybelinek biztosítanak munkát, ők az intézményeknél segítik a mindennapi feladatok ellátását.

A mezőgazdasági programban továbbra is nagy hangsúlyt kap a zöldségtermesztés, foglalkoznak burgonyával, hagymával, borsóval, zöldbabbal többek között. Emellett tyúkokat is tartanak, a tojás szintén a helyi konyhára kerül. A szociális jellegűben pedig a közterületek állapota; illetve az utak, a járdák, az árkok karbantartása kap kiemelt figyelmet. Példaként említette, hogy hamarosan 53 tonna zúzalékot szereznek be, amellyel a szilárd burkolat nélküli utakat teszik rendbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!