Döntés

2023.12.27. 07:17

Továbbra is Daka Zsolt a Gyulahús ügyvezetője

A következő öt évben is, 2024. január 10-től 2029. január 10-ig Daka Zsolt tölti be a Gyulahús Kft. ügyvezetői tisztségét. Erről a cég felügyelőbizottsága döntött a közelmúltban, a fürdővárosi képviselő-testület pedig ennek megfelelően módosította az önkormányzati tulajdonú társaság alapító okiratát decemberi ülésén.

Papp Gábor

Daka Zsolt megalakulása óta irányítja a Gyulahús Kft.-t, amely azóta számos elismerést érdemelt ki.

Fotó: Kallus GyörgyVilággazdaság

Dr. Görgényi Ernő polgármester a grémium tanácskozásán emlékeztetett arra, hogy az alapító okirat módosítása a tulajdonos joga. Lehetőség van azonban arra, hogy az alapító ügydöntő felügyelőbizottságot hozzon létre, mint ahogyan az a Gyulahús Kft. jelenlegi alapító okiratban is szerepel. Ennek lényege, hogy egyes tulajdonosi döntéseket igénylő kérdéseket, illetve hatásköröket a tulajdonos átad az ügydöntő felügyelőbizottságnak.

A Gyulahús Kft. ügydöntő felügyelőbizottsága hatáskörébe tartozik az ügyvezető megválasztásának és járulékos kérdéseinek ügye. A FEB pedig újabb ciklusra Daka Zsoltot választotta a társaság élére.

Daka Zsolt a képviselő-testület ülésén elmondta, a Gyulahús Kft. 11 éve működik ebben a formában, és a bő egy évtizedben elég nagy utat tettek meg egészen napjainkig. Mint mondta, meggyőződése, hogy a Gyulahús a magyar húsipari beszállítók egyik jelentős képviselője.

– Napjainkra sikerült az összes jelentős kiskereskedelmi láncnak szállítanunk. Természetesen ezt nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk. nagyon sok feladat vár még ránk – emelte ki, majd hangsúlyozta, fontos, hogy olyan fejlesztéseket hajtsanak végre a következő években, amelyek hosszú távon garantálják a társaság fejlődését és versenyképességét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!