Vármegyegyűlés

2023.11.18. 17:48

Közös megegyezéssel szüntetik meg a megállapodásokat Gádorossal és Békéssámsonnal

Azt kérte Gádoros és Békéssámson, hogy bizonyos projektek esetében közös megegyezéssel szüntessék meg a települések és a vármegyei önkormányzat közötti konzorciumi megállapodásokat – ismertette Varga Gusztáv, a területfejlesztési bizottság elnöke a vármegyei közgyűlés nemrég Békéscsabán tartott ülésén, hozzátéve, hogy az elvégzett feladatok ellenértékét kifizetik a települések a hivatal számára.

Licska Balázs

Varga Gusztáv.

Fotó: Beol-archívum

Többen felvetették, hogy nem szerepelt indoklás a kérésben – amelyhez hasonlóak korábban is voltak más települések esetében –, illetve, hogy azt a pénzt is ki kellene fizettetni a településekkel, amit ezzel a visszamondással bukik a vármegyei önkormányzat.

Zalai Mihály elnök hangsúlyozta, hogy nem szerepeltek indoklások a kérésekben. Mivel nem elállásról van szó, hanem közös megegyezéssel szüntetik meg a megállapodásokat, nem lehet több pénzt kérni. Nem is lenne szerinte tisztességes szerinte, ha olyan munkáért maradna a vármegyénél pénz, amit nem végeztek el. Kiemelte, hogy ezekkel a településekkel más területen is együttműködnek, a jó viszonyt pedig nem szabad elrontani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!