Sportlétesítmény-fejlesztés

2024.06.06. 14:50

Kondiparkot adtak át az Árpád fürdőben - videóval

A városi sportlétesítmény-fejlesztési program keretében egy szabadtéri kondiparkot alakítottak ki az Árpád fürdőben, amelyet az úszók és a vízilabdások is használhatnak az edzéseik során – jelentették be a csütörtökön a békéscsabai strandon tartott sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Függeszkedő, tolódzkodó, húzódzkodó állvány; fekvőtámaszozásra alkalmas korlát; lépegető; hát- és hasizom-erősítő pad; sőt medicinlabda dobására használható fal is helyet kapott abban a szabadtéri kondiparkban, amelyet az Árpád fürdőben adtak át, illetve amelyet az önkormányzat saját forrásából indított sportlétesítmény-fejlesztési program keretében alakítottak ki.

kondipark, fejlesztés, Árpád fürdő
Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Varga Tamás alpolgármester, Szarvas János, az úszóklub vezetőedzője és Borsos Pál, a vízilabdaklub elnöke az Árpád fürdőben tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Bencsik Ádám

Idő közben 125 millió forintosra duzzadt a sportlétesítmény-fejlesztési program

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzati sportlétesítményeket érintő fejlesztési program újabb mérföldkőhöz érkezett. Emlékeztetett, hogy 2022 elejétől egy munkacsoport felmérte a városi sportlétesítményeket, a bejárásokat követően felvázolták a megoldandó feladatokat, készült egy koncepció is ezek kapcsán, konkrét projektelemeket dolgoztak ki. A munka során együttműködtek a sportklubokkal, hogy kiszolgálhassák az igényeiket. Ezt követően 2023 végén indulhatott el a 100 millió forintos fejlesztéssorozat, amely 125 millió forintosra bővült, mivel idő közben felmerültek plusz igények.

Hangsúlyozta, hogy önkormányzati forrásból, saját erőből valósították meg a fejlesztéseket, amelyek érintették többek között a Tünde utcai atlétikai centrumot, a súlyemelőtermet, a MÁV-sporttelepet, a Bessenyei utcában a Jamina SE sporttelepét, de a szabadtéri kondiparkokat is. Hozzátette, hogy az elkészült beruházások kapcsán kedvezőek a visszajelzések. Mindenhol az volt a cél, hogy a sportolni vágyók minőségibb munkát végezhessenek. A nagyszabású programmal több éves, évtizedes elmaradásokat tudtak pótolni.

A szabadtéri kondiparkra 20 millió forintot költöttek

Varga Tamás alpolgármester elmondta, hogy az Árpád fürdőben az egyeztetéseket követően, a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub javaslatait figyelembe véve 20 millió forintból egy komplex, több eszközt felvonultató, szabadtéri kondiparkot alakítottak ki; valamint eszközbeszerzések ugyancsak várhatók. Ezzel bővítették a vizes edzéseken túli lehetőségeket mind a két sportklub számára. Ugyanakkor a strandra látogatók igényeit szintén kielégíthetik vele, a fürdőben az úszás mellett akár a kondizásra is van mód.

Növelik a sportlétesítmények vonzerejét

Kozma János, a sportlétesítményeket és az Árpád fürdőt is üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: éveken át saját forrásból fejlesztettek, végezték a karbantartási munkálatokat, igazodva az adott év költségvetésében foglalt lehetőségekhez. Most az önkormányzat által átadott pénzből, egy hathatós együttműködésnek köszönhetően tudták megvalósítani a beruházásokat, amelyekkel egy hiányt pótolhatnak, valamint amelyekkel növelhetik a sportlétesítmények vonzerejét is.

A szárazföldi edzések lehetőségeit bővítették az Árpád fürdőben

A Békéscsabai Előre Úszó Klub képviseletében Szarvas János vezetőedző ismertette, hogy a szárazföldi edzések lehetőségeit bővítették a szabadtéri kondiparkkal, amelyet egyeztetéseket követően márciustól novemberig használhatnak majd. Az Árpád fürdőben mintegy százan úsznak a klub kötelékében, ők biztosan igénybe veszik a létesítményt. 

A Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub elnöke, Borsos Pál ugyancsak azt emelte ki, hogy egy hiányosságot pótol, a mindennapi edzésmunkát segíti a szabadtéri kondipark, jó edzéstervet lehet összeállítani a létesítmény révén térben és időben. A kicsiktől a nagyokig tudnak majd itt szárazföldi edzésmunkát végezni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában