Békés vármegye

2023.09.01. 08:15

Elsősegélynyújtókat képeztek az Alföldvíznél

A hatályos jogszabályok alapján a munkáltatók kötelesek képzett elsősegélynyújtókat kijelölni és foglalkoztatni – hívta fel a figyelmet a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Éppen ezért az Alföldvíz Zrt. iskolapadba ültette több szakemberét.

Licska Balázs

A kamara által szervezett képzésen Csendes Csaba, a békéscsabai mentőállomás vezetője több praktikát is mutatott.

Fotó: Pintér Vince/BVMKIK

A kamara által szervezett képzésén első körben a békéscsabai telephely munkavállalói vettek részt, azonban szerveznek még képzéseket a víziközmű-szolgáltató Gyomaendrődön, Orosházán, Makón, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és körzetében dolgozói számára is.

A szakszerű, hatékony elsősegélynyújtás feltétele, hogy azt képzett elsősegélynyújtó adja, így a begyakorlott mozdulatsorokkal a mentők megérkezéséig, az első orvosi ellátásig akár életet lehet menteni. Az Alföldvíz Zrt. munkatársainak Csendes Csaba, a békéscsabai mentőállomás vezetője egyebek mellett az elsősegélynyújtás alapjairól, az eszméletlen beteg ellátásáról, az újraélesztés alapjairól, a félautomata defibrillátor használatáról, a leggyakoribb rosszullétek első ellátásáról beszélt, több praktikát is bemutatva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!