Elnyert forrás

2023.06.24. 15:19

Támogatások érkeztek Kunágotára is

Kunágota volt az utolsó helyszíne annak a sajtótájékoztató sorozatnak, amelyet három egymást követő napon tartottak. Erdős Norbert országgyűlési képviselő meglátogatta a 4. számú választókerület több települését, pénteken járt Kunágotán.

Csete Ilona

Pápai Zoltán, Erdős Norbert, Szilágyi Éva a kunágotai sajtótájékoztatón

Forrás: BMH

Pápai Zoltán polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy az önkormányzat által benyújtott, a rendkívüli támogatás elnyerésére beadott pályázatukat is sikerrel elbírálták. Ez hathatós segítség. Az országgyűlési képviselő közbenjárásával nagyösszegű támogatáshoz jutott az önkormányzat.

– Végállomás Kunágotán. Az elmúlt három nap mozgalmas volt, ez az utolsó helyszín. A nagy rutinnal rendelkező polgármester, a felkészült jegyző és az országgyűlési képviselő összefogásának az eredménye, hogy ügyek mentén sikerült támogatásokhoz jutni. Egy 2016-os, elszámolási problémával küszködő pályázat gondja megoldódni látszik. Az elnyert forrással az önkormányzat működőképessége így nincs veszélyben – hangzott el a sajtótájékoztatón, de szó volt más támogatásokról is.

– Ez is jelentős mérföldkő – ezt már Erdős Norbert fűzte hozzá az elhangzottakhoz. – Fontos, hogy támogatásokhoz jussanak a települések, az infláció, a szomszédunkban dúló háború miatt is nehéz időket élünk – folytatta a politikus.
A választókerületben Kunágota majd 5,5 millió forint értékben nyert barnakőszén beszerzésére (1077 mázsa) forrást.
Több mint 44  millió forint értékben érkezett a községbe rendkívüli támogatás.

 – Hosszú és bonyolult ügy végére kerülhet pont, ám még nem dőlhetünk hátra – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
Szilágyi Éva jegyző köszönetét fejezte ki, mert gyors segítségként érkezett meg a pénz gondjaik sürgető megoldására.

Kunágota 2022-ben kereste meg az országgyűlési képviselőt, mert rossz hírek érkeztek a szennyvízberuházásukról, annak elszámolásáról, illetve ez utóbbi elmulasztásából adódóan. 42 millió forint visszafizetési kötelezettsége keletkezett a kunágotai önkormányzatnak, amit terhel 11 milliós ügyleti és késedelmi kamat is.

– Képviselő úrral folytatott egyeztetés után beadtuk a rendkívüli támogatásra az igényt, nyertünk, ebből a tőketartozást visszafizettük. Ha ez a támogatás nem érkezett volna meg, önkormányzatunk adósságrendezési eljárás alá került  volna. Saját bevételeink terhére, saját költségvetésből nem tudtuk volna ezt megoldani – tette hozzá a jegyző.

– Újabb, második körös pályázatunkat is benyújtottuk a napokban, hogy a fennmaradó 11 millió forintra forrást szerezzünk – tájékoztatott Szilágyi Éva.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!